NBA: Best Point Guard In The NBA?

Basketjunkies? Jeg har brug for hjælp! Ofte profilerer jeg mig på at vide hvem der pt. er den bedste spiller på en given position, men den her nød kan jeg ikke knække:

Aldrig har NBA haft så mange kompetente point guards som de har nu. Før i tiden var det relativt nemt at pege på de åbenlyse stjerner på den position såsom Magic, Stockton, Gary Payton, Joe Dumars etc., men idag får man nærmest hovedpine hvis man skal gøre forsøget på at finde dén bedste.

I de to sidste år har journalister og andre tosser debatteret om hvorvidt Deron Williams fra Utah Jazz var marginalt bedre/dårligere end Chris Poul fra New Orleans Hornets. Jeg er ikke uenig i at de to hæver baren kraftigt for hvor dygtig en point guard skal være, men vi udelukker en række potente point guards fra den diskussion, hvilket stopper nu! Deron Williams og Chris Poul buldrer stadigvæk derudad, men i bakspejlet kommer følgende spillere susende:

Derrick Rose viser i øjeblikket hvorfor han i sin tid blev valgt som nr. 1 i draften. Han kommer til kurven efter behag og pumper den ene plakat ud efter den anden som følge af hans trampolinafsæt. Han er blevet bedt om at scorer mere indtil Carlos Boozer kommer tilbage fra skade, hvilket har blændet mange fra den faktum at han i år er blevet langt bedre til at afleverer og lave “det rigtige spil”. Hans jumper er også blevet bedre, og fortsætter den trend bliver han ganske enkelt ikke til at stoppe. Fast don’t lie!

LÆS MERE


Rookie-sensation John Wall er ganske enkelt en freak. Så sent som i forgårs var han blot 4 steals fra en quadouble-double:  9 points, 10 rebounds, og 13 assists samt 6 steals. Alt det og kun 1 turnover. Han er en pass-first point guard som læser spillet ualmindeligt godt. Mixer du det med hjernedød speed, sindssyge atletiske evner, tænk Derrick Rose, og ubeskrivelig potentiale og du har en spiller der i den grad har sparket døren ind til NBA’s elite på den position:

Brandon Jennings startede som lyn og torden sidste år, men ramte så muren og gled ud af snakken om Rookie of The Year. Han er spinkel, har et skud der er så forskellig som nat og dag, han er udisciplineret og MØG hurtigt. Han er det perfekte fit for Milwaukee Bucks, som endelig har en reel point guard. Han har alle muligheder for at blive en ekstrem dygtig spilstyrer. Han har allerede vist at han kan lede et hold, som han gjorde mod Atlanta i slutspillet i juni, og at han kan eksploderer for +50 points. Fear The Deer!

Russel Westbrook er langsomt men sikkert blevet en del af Oklohoma’s 1-2 punch. Sammen med Kevin Durant åbnede de i sidste sæson verdens øjne for Oklohoma City Thunder og pressede L.A. Lakers til det yderste i slutspillet. Han minder om en ung Jason Kidd, men den “lille” forskel at han kan hoppe op igennem taget og rive kurven ned uanset hvem der står foran ham. Han rebounder bedre end de fleste forwards og afleverer langt bedre end forudset. Sommerens oplevelse i Tyrkiet har tydeligvis forbedret hans blik for spillet, og har indtil videre vist at han er en fremtidens-mand på et absolut tophold i vesten:

Tyreeke Evans, sidste års Rookie Of The Year, er den eneste spiller sammen med Michael Jordan, LeBron James og Oscar Robinson havde et gennemsnit på 20 ppg, 5 apg og 5 rpg i deres rookie-sæson. Rimeligt godt selskab at være i for at sige det mildt. Han spiller ikke for et godt hold, selvom Sacramento Kings har potentiale. Han gør meget med utrolig lidt, hvilket gør hans stats så meget mere imponerende. Hans ball-handling er ganske enkelt utroligt. Især for en point guard af hans størrelse. Får han først udviklet et dødeligt low-post game bliver han uhyggelig at dække op, da han i forvejen vader ind og ud af the paint som det passer ham:

Rajon Rondo er uden tvivl en af favoritterne her på DrozDailySteezin. Det er ikke kun fordi han ydmyger Chris Bosh og Miami Heat som her:

Men fordi han ganske enkelt har gjort Boston Celtics til sit hold. Snakken om The Big Three vil altid være der, men reelt set er det Rondo der styrer holdet og ham der dikterer hvor langt de når. Han er på vej til at smadrer rekorden for flest assists på en sæson, topper stadigvæk steal-ranglisten og distribuerer bolden med en uhørt lav turnover-rate. Han har en meget suspekt skud som taler imod ham, men når modstanderes forsvar giver ham plads, giver det ham bare et bedre udsyn til at finde sin holdkammerater med millimeter præcise afleveringer. Hvis Celtics vinder i år er det udelukkende pga. af Rajon Rondo:

Stephen Curry er måske den bedst-skydende point guard NBA har set i lang tid. Han havde ganske enkelt en fantastisk rookie-sæson sidste sæson, og lader ikke til at ha tabt et skridt over sommeren. Han har sammen med Monta Ellis og David Lee igen gjort Golden State relevant, og et hold som man ikke kan tage for givet. Alt starter med Curry og hans blik for spillet. Han ser ikke ud af meget, men hvis du undervurderer ham brænder han dig af. Enten ved at pløkke nettet i stykker, eller ved at gøre dig til grin med hans driblinger og spektakulære afleveringer:

Har pensionist-kvartetten bestående af Steve Nash, Chauncey Billups, Jason Kidd og Tony Parker overladet faklen til de yngre spillere eller kan de stadigvæk minde os om at de hver især stadigvæk er de bedste? Phoenix Suns kommer kun så langt som Steve Nash tager dem, og selvom han er ældre end ilden, så lever han stadigvæk op til det ansvar. Han er en af de bedst-skydende point guards og udnytter pick-and-rolls til perfektion. Det eneste der ikke taler til den dobbelte MVP-vinders fordel er han manglende forsvar og den trykkende alder. Jason Kidd’s alder trykker ligeledes, men det stopper ikke denne kreditkort-hopper for at spille lock-down defense. Selvom Jason er blevet en markant bedre skytte er han langt fra Nash’s niveau, men hvad betyder det når ens basket-IQ er latterlig høj. Tony Parker er tvivlsom i denne diskussion, men ingen point guard er bedre til at penetrere modstanderens forsvar, eller til at afslutte et fast-break. Sådan plejede det i hvert fald at være i Tony’s tilfælde. Det er op til ham at bevise det i år – hvis ikke, ryger han i den grad ud af denne diskussion. Til sidst, men ikke mindst, har vi Mr. Big Shot; Chauncey Billups, som i den grad kan lede et hold. Det viste han i Detroit, og det viser han i uden diskussion også hos Denver, som han tog forbi første runde af slutspillet (en bedrift Carmelo Anthony ikke kunne). Han har is i årerne når kampene skal afgøres og sørger for at alle spillerne kigger i samme retning og gør deres job. Med undtagelse af Tony Parker kan kvartetten her lede ethvert hold til en bedre sæson alene på deres forståelse for spillet, rutine og udnyttelse af skrantende evner:

Spørgsmålet lyder; hvis i, uden at tænke på match-up problemer skulle vælge en af de nævnte point guards for en hel sæson, hvilken ville i tage og hvorfor? Med andre ord, hvilken spiller synes I er den bedste point guard i NBA?

Ps. Hvis i synes jeg skamfuldt har glemt at nævne en spiller så vær go at bryde ind og giv mig en verbal røvfuld!

5 Readers Commented

Join discussion
 1. Pingback: Drux Flamgaard 12 nov, 2010

  Hvem er den bedste Point Guard i NBA pt ?

  Droz Daily Steezin http://fb.me/JHjpItFb

 2. Majistical on 12/11/2010

  Rondo – Paul – D.Williams – Billups..

  den kommende bedste er TY LAWSON!

 3. Mikkel Boy on 12/11/2010

  Number 1 John Wall…
  Han er ung, han er talentfuld og han har startet sæsonen forrygende. Så, hvis man skulle sætte en 1’er (hvilket er meget svært), så er min mening John Wall..

  Andre som helt sikkert også skulle tages til overvejelse er:
  Deron Williams, Chris Paul, Derek Fisher og Rajon Rondo.. :)

 4. Drux Author on 13/11/2010

  Derek Fisher skal ikke nævnes :D

  Chris Paul, Rondo, Deron Williams, (Derrick Rose)

 5. Rune Tight D on 13/11/2010

  Derek Fisher er simpelthen for gammel. Han bliver slagtet af de unge hurtige point guards. Han scorer sine points pga. The Lakers Triangle Offense og det faktum at modstanderne fokuserer på Kobé og Gasol. Gasol topper Lakers mht. assists på sølle 4.5 apg. Fisher er en go floor-general men som ikke rigtig en point guard :-)

  Efter at ha set Utah’s comeback de sidste 4 kampe mod Nets, Heat, Magic og Hawks, er jeg virkelig imponeret af D-Will. Men tror jeg vælger Rondo – D-Will – Chris Poul og Derrix Rose i den rækkefølge hvis jeg skulle skærpe det ind til en top 4. Men fuck det er tough!

HAVE SOMETHING TO SAY?