NBA: DDS-Hoops #2

Aaaaaand we’re back!! Efter allstar-break og den altid interessante trade-deadline er DDS-Hoops igen tilbage med en lækker artikel til alverdens basketfreaks. Artiklen samler tråden op fra sidst og handler derudover om de mere betydningsfulde trades og hvordan det har rystet hierarkiet i NBA-landskabet. Dertil får i saftige rygter og DDS-Hoops take på det sidste run i grundspillet før slutspillet fløjtes igang! Here we go:

LÆS MEGET MERE – EFTER JUMPET

Trade & Effect

Ikke så snart havde vi slået fast at Carmelo Anthony blev i Denver til sommer, før fjolset på fuld skrue susede til New York Knicks med Billups i en mega deal der shippede størstedelen af New Yorks rotation til Denver.

Det gør i den grad New York til en faktor i østen, men vi spår at det først bliver næste år de virkelig kommer til at lave ravage. Det tager tid at lære at spille sammen, men de kan sagtens blive en ubehagelig overraskelse i første runde af slutspillet. Uanset hvad er det en sand fornøjelse endelig at se at det rykker i New York. Den by har manglet et kompetent basketballhold siden Patrick Ewing og resten af drengene fra 90’erne rullede forhænget for, så at se udviklingen siden sæsonåbningen er et kærkommen syn! Amaré og Melo kommer til at rende med overskrifterne men Chauncey Billups bliver nøglen til hvor langt de kommer. Ikke bare i den her sæson men også i fremtiden.

Carmelo Anthony var ikke den eneste superstjerne der rykkede teltpælene op og tog turen mod øst. Utah Jazz har i kølvandet på skilsmissen med Hall of Famer Jerry Sloan skilt sig af med deres største spiller i form af Deron Williams. D-Will fortsætter karrieren i New Jersey Nets frem til sommer, hvor der kommer et umenneskeligt pres for at levere endnu en superstjerne, hvis klubben ønsker at beholde deres allstar point guard. Nets rykker til Brooklyn om 2 år og  ser gerne at de inden har erhvervet sig 2 superstjerner, hvis de skal leve op til målsætningen om et mesterskab indenfor 5 år. For mere info kan i se linket nedenunder:

Den største overraskelse sprang igår da Boston Celtics tradede Kendric Perkins til Oklohoma for Jeff Green. Fra et sportsligt perspektiv giver det ingen mening overhovedet, men for et økonomisk synspunkt falder der et par brikker på plads. Hvis du ønsker at læse om de resterende trades er her et fedt link: http://hangtime.blogs.nba.com/2011/02/24/flurry-of-deals-at-deadline/

Make it 13 please:

 1. Dwight Howard er stærkt utilfreds med sit hold, og ligner bogstaveligtalt en mand der har fået nok. Orlandos ledelse har gjort alt for at gøre deres megastjerne glad, men holdkammeraternes attitude sidder absolut ikke godt hos Superman. Under allstarweekenden blev han spottet mens han var ude og shoppe et hus… sammen med Kobé Bryant. Dwight Howard elsker at være omkring film (Just Wright bl.a.) og Hollywood, så du skal ikke være overrasket hvis han ender i en Lakers-trøje. Hvad så med Andrew Bynum tænker du så? Manden har glasknæ. Fattet?!
 2. Utah Jazz? Ved godt det ikke ligefrem kører på skinner, men at skille sig af med Jerry Sloan på den måde, en mand som praktisk talt var deres organisation er helt væk. Uroen startede da de skilte sig af med Ronnie Brewer, men da Boozer og Korver ligeledes forlod skibet havde D-Will fået nok. Utah Jazz er gået fra at være en dark horse i mesterskabsræset til at være et hold som nu skal ud og finde sig en ny identitet efter +20 års succes. Flot
 3. Der er 4 seriøse bud på en mesterskabsaspirant i vesten. Efter opgraderingen under kurven får Oklohoma City Thunder æren af at blive nævnt i samme åndedræt som de forsvarende mestre Lakers, San Antonio og Dallas. Selvom østen er proppet med stjerner og eksplosive hold er der kun 3 hold der har muligheden for at ende i finalen: Chicago, Boston og Miami. Orlando sejler, New York skal først lære at spille sammen og Atlanta er Atlanta. Trods det, er det som om at magtfordelingen er skiftet. Førhen snakkede man altid om at vesten var klart den sværeste conference at spille i; de havde hvert år 8 hold i slutspillet med minimum 50 sejr, hvor østen derimod havde hold som lå under .500. Det billede kan lige netop holdes intakt resten af sæsonen, men fra næste sæson er det trygt at sige at vesten er blevet den lille.
 4. Congrats til Kobe “young legs” Bryant for at vinde sin 4. allstar MVP med 37 points og nogle spektakulære dunks. James Jones, Stephen Curry og John Wall får også et anderkendende nik herfra efter sejr i deres respektive konkurrencer. Blake tager Rookie of the Year trofæet, men 22 assists fra John Wall sætter ham i hvert fald på landkortet.
 5. Kan nogen forklare mig hvorfor Monta Ellis ikke kom på årets allstar-hold? Jeg har stadigvæk ikke fundet en gyldig forklaring.
 6. Tom Thibodeau bliver Coach of the Year. I hørte det her først!!
 7. Wauw, Indiana Pacers har vundet 7 ud af 10 og sigter atter efter en plads i slutspillet. Det bliver et afsindigt tæt løb mellem dem, Milwaukee og måske Charlotte selvom jeg tror sidstnævnte tradede deres playoff-håb væk med Gerald Wallace (Portland)
 8. Can’t beat a man jumping over a car JaVale McGee, men probs for at bruge sumo-hænderne til at hamre flere bolde i kurven på en gang. Vi er lidt imponeret for at sige det mildt. Fed konkurrence i år
 9. Et godt råd Detroit? Når Teyshawn Prince (sammen med bl.a. T-Mac, Rip Hamilton, Ben Wallace) boycutter træningen pga. utilfredshed med træneren, så er den HELT galt. Sugerørs-armen Prince kunne ikke gøre en flue fortræd og er en af de mest professionelle atleter i NBA. Giv coach sparket og kom videre. Det er ved at være til grin nu.
 10. Ser ud til at det legendariske Bulls-hold fra 1995–96 kan åbne en flaske champagne efter sæsonen og nyde at de stadigvæk er indehaver af den bedste sæsonrekord i historien. Det er næsten sikkert at San Antonio Spurs ikke når det, men det var sjovt så længe det varede.
 11. Hvem bliver farligst at møde i første runde af slutspillet? Memphis? Portland? New York? New Orleans? Hvis du kender svaret så råb op. De er allesammen ubehagelige for en titelaspirant og kan sagtens gå hen og lave store overraskelser.
 12. Bliver nød til at ha lidt ondt at Baron Davis. Sidste uge kastede han alley-oops til Griffin og Jordan, hyggede sig i L.A. og spillede faktisk en omgang go bold. Den her uge? Befinder sig i Cleveland hvor det i den grad er gråvejr. Tough luck!
 13. Vince Carter er måske den bedste in-game dunker i historien, men kan ikke huske en spiller dunke med så meget kraft og besættelse som Blake Griffin siden Shawn Kemp. Bedøm selv – se video nedenunder:
 14. Houses of Power:

 1. Miami Heat (42-16): Begynder så småt at klikke på alle tangenter og er trods nederlaget til listens nr. 2 ligenu det bedste bud på en finalist engang i juni. De sabler modstandere ned på stribe og mangler stadig Udonis Haslem. Watch out!
 2. Chicago Bulls (39-17): Viste med sejren over Heat at de i den grad skal tages seriøst. I hans første kamp tilbage flåede Noah 10 rebounds ind på 8 minutter i første quater. Tror i Bulls har savnet ham? Chicago kommer ligeså langt som Derrick Rose har lyst til at tage dem. Den knægt er fuldstændig uimponeret og kan ganske enkelt ikke stoppes.
 3. Dallas Mavericks (41-16): Har stille og roligt vundet 14 ud af 15 og virker til at være kommet sig over tabet af Butler. Derudover har de fået dynamoen Rodrigue Beaubois tilbage – rookien fra sidste år der lagde 40 points i kurven mod Golden State.
 4. San Antonio Spurs (47-10): Steady as she goes. De vinder ikke i samme ihærdige tempo som i december og tidligere, men de er stadigvæk det mest vindende hold i ligaen, og efter deres netop overståede rodeo-trip plejer holdet at være frygtindgydende: Bad news for resten af forfølgerne der har næret håb om at nå dem inden slutspillet.
 5. Memphis Grizzlies (32-27): Har fortjent taget Utah’s plads i slutspillet og øjner nu Portland og Denver. Deres starting-five er en af de bedste i ligaen, og nu hvor de får hjælp fra bænken og ligefrem spiller forsvar kan det ikke ignoreres mere. De har haft et forrygende 2011 og fortjener anderkendelse. DDS to the rescue!

MVP:

 1. Derrick Rose – Chicago Bulls: LeBron Spillede godt, men Derrick Rose spillede bedre da kampen skulle afgøres. James? Han ramte ikke engang kurven på sit sidste forsøg. Game set match, Bulls og Rose. (Ppg; 25.0, apg; 8.2, rpg; 4.4)
 2. LeBron James – Miami Heat: Lidt credit skal manden have idet han har flået Miami Heat med sig i sit vanvids-tempo og på nuværende tidspunkt er den eneste seriøse udfordrer til Derrick Rose. LeBron er en bedre spiller, men marginalt mindre værdifuld for sit hold end Rose. (Ppg; 26.2, apg; 7.2, rpg; 7.5)
 3. Kobe Bryant – Los Angeles Lakers: Bryants vilje alene gør Lakers til et potent hold. Hans talent tager dem til et decideret farligt hold. Han er i øjeblikket igang med at trække hele Lakers-holdet op på skuldrene og forsvarer deres titel. De spiller bedre nu – måske fordi de er en anelse bange efter at ha set hans kortfilm som “muligvis ikke er fiktion”, http://drozdailysteezin.dk/?p=9705. Can’t deny greatness. Can’t ignore it either. Be a spectator and watch in awe. (Ppg; 25.2, apg; 4.8, rpg; 5.4)
 4. Dwight Howard – Orlando Magic: Sæt Howard på ethvert hold (undtagen Cleveland) og de er et playoff-hold. Han er trods sin titel som ligaens bedste center den mest undervurderet superstjerne. Om der står New Jersey eller Los Angeles på postkassen om et års tid til halvanden betyder blot at de sandsynlig løber med pokalen. Han er et defensivt monster med et udvidet repertoire i den offensive ende. Ganske enkelt: Keep it up big fella! (Ppg; 23.0, rpg; 13.9, bpg; 2.1)
 5. Kevin Durant – Oklohoma City Thunder: Ligaens mest scorende spiller på et hold som har talentet til at gå hele vejen i år fortjener en plads på listen. Det skader heller ikke at San Antonio ikke kunne stoppe ham forleden, eller hans clutch-perfomance til slut i allstarkampen. Tror stadigvæk Portland græder snot over at ha valgt Greg “old man” Oden fremfor Durant i tidernes morgen. (Ppg; 28.8, apg; 2.8, rpg; 7.1)

Desuden, enhver der kalder Chris Bosh for en “fake tough guy” får solide points i min bog. Sorry Bosh:

7 Readers Commented

Join discussion
 1. Pingback: DDSteezin 26 feb, 2011

  Så er vi tilbage med DDS-Hoops #2

  Så NBA freaks læs det og smid en comment…

  Droz Daily Steezin http://fb.me/wyQ51Iyl

 2. Pingback: ddsteezin 26 feb, 2011

  Så er vi tilbage med DDS-Hoops #2

  Så NBA freaks læs det og smid en comment…

  Droz Daily Steezin http://fb.me/wyQ51Iyl

 3. Pingback: Majid Ahmad 26 feb, 2011

  RT @DDSTEEZIN: Så er vi tilbage med DDS-Hoops #2

  Så NBA freaks læs det og smid en comment…

  Droz Daily Steezin http://fb.me/wyQ51Iyl

 4. Hoey4300 on 26/02/2011

  kan godt forklare hvorfor ellis ikke er en allstar ret simpelt han spiller for golden state warriors

 5. Rune Tight D on 27/02/2011

  Golden State er 26-31, Clippers er 21-38. Golden State har stadig en reel chance for at nå slutspillet. Clippers har higlights i Griffin. Det er ikke nok Hoey4300 men tæt på. Jeg er ligeså stor fan af Griffin som den næste basketfreak, men at benægte Ellis en plads i år er redarderet og du ved det :-) Han er den spiller i to år i træk der har scoret flest points uden at blive valgt ind. Sidste år kunne man kritisere ham fordi han kun tænkte på sig selv, men hans stats, og kommentare fra teammates dokumenterer tydeligvis at han kaperer lederrollen fint og i den grad er en allstar. GS har Curry og Lee men deres rekord i vesten er imponerende, og den eneste der har været skyld i det indtil videre er Ellis. Mandens stats er ikke inflateret af GS spillestil. Han scorer ligeså meget mod Milwauekee og Boston som han gør mid New York og Phoenix Suns. Havde GS ikke haft en chance for at nå slutspillet ville jeg give dig ret, men det er ikke tilfældet endnu. Keep it up Hoey4300 ;-)

 6. Viktorj on 28/02/2011

  det ligemeget hvilket hold man spiller for.. alle har chance for at nå allstar synes det overdrevet griffin skal være allstar ja han er god osv men du kan se han ikke fortjener det han skal improve sit mid game jumpshot en smule bedre defensive hans krop er jo sindsyg.. du har så meget ret med monta ellis giver ingen mening… som miami fan D WADE fan er jeg træt af at se dem tabe til store hold især i 4 quarter LEBRON kan ikke engang ramme en 3 pointer! boston failede i mit synspunkt med KP! til grin jaja jeff green er undervurderet men KP var så speciel til bostons taktik synes også Tom skal have coach of the year medmindre han failer fuldstændig ligepludselig ….hvorfor nævner ingen Zach randolph meget solid spiller med gode stats..

 7. Rune Tight D on 28/02/2011

  Kampe bliver vundet i 4. quater og kampen i nat mellem Miami og New York viste at Heat stadig mangler konsekvent at være i stand til at lukke kampene. De gjorde det fint mod Oklohoma for ikke så lang tid siden, men en kamp mod de gamle rivaler fra nord burde have skærpet deres koncentration. SINDSSYG dyr turn-over til sidst som Billups opsnapper jo!!

  Z-Bo har en blakket ry i NBA som han stadigvæk lider under. Han kom ind i NBA som et problembarn og gjorde det kun værre i Portland, men det er vold-forkert stadig at sætte ham i det lys. Mønsterborger i Memphis, og en af de bedste spillere i ligaen på hans position. Sammen med Love, Griffin og Howard flår han rebounds til sig i en sindssyg hast, men hvad mere imponerende er at mange af dem er offensive. Manden kan kun hoppe 5 cm men det stopper ham ikke fra at dominere put-back statistiken og få 20-20 games fra tid til anden. Tror måske man er blevet så vant til at se ham få 23-17, 29-13 osv mht points og rebounds at man fokuserede på hvem der var mest spektakulær vedrørende udtagelse til allstarholdet. Der vandt Griffin, selvom Ellis eller Z-Bo i min bog skulle have haft billetten i stedet.

  Som Bostonfan græder jeg snot over tabet af Kendric Perkins, som ifølge rygter også er ekstremt skuffet. Boston bruger hele året på, inklusiv post-game comments fra den tabte finale til at tude over at de aldrig har tabt med KP i startopstillingen når det virkelig har været noget på spil. De snakker om hvor fedt det bliver endeligt at få ham tilbage efter en skade. Et par uger efter sender de ham til Oklohoma for en spiller der skyder for dårligt til at være forward og er for lille til at spille under kurven. Det ødelægger kemien, forsvaret, og Boston generelt. Han var så integreret i deres system at det føles direkte forkert nu. Grunden lader til at være udelukkende økonomisk, men timingen er elendig. Hvorfor de ikke kunne vente til efter sæsonen forstår jeg ikke en pløk af. Som jeg ser det rykkede Chicago og Miami forbi Boston da KP rykkede vestpå, men det finder vi først ud af om3 måneder.

  – Rune

HAVE SOMETHING TO SAY?