AlbumReview: Chris Brown “F.A.M.E.”

Mere end 2år efter Chris Brown lavede beat-the-beat på sin eksfriendzin Rihanna, er Chris Brown stadig the underdog, da det langt fra er hele offentligheden der har tilgivet ham for episoden. Og det hjalp da heller ikke da han smed det katastrofale udspil “Grafitti” på markedet i sltningen af ’09. Men Breezy er en vedholdende herre og da “Fan Of A Fan” mixtapet blev sluppet løs i samarbejde med YM rapperen Tyga og kastede ’10 break-up anthem #1 “Deuces” af sig, begyndte mange skeptikere inkluderet undertegnet igen at varme op for den alsidige dansedreng.

Nu er C.Breezy igen pladeaktuel og igen har ikke alt været fryd og gammen, og alt fra uheldige tweets til nøgenbilleder har været en del af den nu Sisqo/Amber Rose lignende Virginaknægts dagligdag. Denne gang er det dog musikken der har triumferet og selvom “F.A.M.E.” der har dobbelt betydning(ForgivningAllMyEnemies / FansAreMyEverything) ikke i sig selv er videre nyskabende, beviser CB at han stadig har masser af hits i sig og han er trods alt stadig kun 21år. Der er noget for alle på albummet. Fra solid pop “Next 2 you feat Justin Bieber”, 90’er throwback feel “Oh My Love” Fætter BR Legetøjsmusik “Bomb feat Wiz Khalifa” til houseinspireret “Beautiful People feat Benny Benassi”

Ironisk nok er det ikke de danse/cluborienterede tracks på albummet som f.eks “Yeah 3x”(Der er et direkte ripoff af Calvin Harris’s “I’m Not Alone”) der står ud. Ikke fordi det er dårlige numre, men de står lidt i skyggen af de fantastisk velproducerede og velskrevne ballader “No BS”, “All Back”, “Wet feat Ludacris”.

Breezy har på alle sine udspil altid har en god håndfuld af rappere med om bord, men denne gang har han skåret en del ned på listen af features og ved egentlig ikke om jeg synes det var en god idé. selvom det tog mig en del gennemlytninger at varme op for “Look At Me Now feat Busta Rhymes & Lil’Wayne”,(Pretty Boy Swag anyone?!) må jeg nu konstatere at det er det track jeg oftest havner på og savner egentlig noget mere af det på albummet, selvom jeg dog helt sikkert foretrækker Chris synge fremfor at rappe.

Har altid villet høre Chris Brown over en Timbaland produktion og “Paper, Scissors, Rock feat Timbaland & Big Sean” skuffer bestemt heller ikke, selvom det ikke er et nyt kulturdefinerende nr. som f.eks “Sexyback”

Det er faktisk ikke mange duds på skiven, selvom jeg dog ikke helt føler det MJ samplede nummer “She Ain’t You” Når man sampler kongen, bliver man nødt til at sørge for at det materiale der opstår af det, bliver noget classic ‘ish.

Selvom F.A.M.E. ikke når den klassiske debutplade til sokkeholderne, så nærmer skiven sig alligevel “Exclusive” i kvalitet og Chris Brown er helt sikkert på vej tilbage mod toppen.

Stand-out tracks: “Deuces” “No BS” “Look At Me Now” “All Back” “Wet The Bed” “Oh My Love” “Beautiful People” “Paper, Scissors, Rock””

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: DDSteezin 15 mar, 2011

    Anmeldelse af F.A.M.E.

    Hva siger du til skiven ?

    Droz Daily Steezin http://fb.me/JSF6HSGt

HAVE SOMETHING TO SAY?