LiverPerformance/Anmeldelse: Pharoahe Monch @ VEGA, 4. april

Pharoahes World: The Road To Pharoahe Monch’s Concert (Concert Review)

4 April @ Lille Vega

PrePharoahe Monch

Det her er min personlige beskrivelse af Pharoahe Monch koncerten før, og efter.

Den 4. April 00:04. Kigger jeg på klokken og går i gang med at lurre alverdens interviews på YouTube med vores alle sammens, Pharoahe Monch. Det er altid godt med et indtryk af artisten, så man ved man går ind til. Mine fellow bloggers Damian, og Drux var dem der stod for interviewet , så jeg prøvede fuld og fast at lave nogle trusse pirrende spørgsmål. Men nej.  Intet kom op for mig. Så puff. Så kom idéen som Drux havde snakket om tidligere: Lav en personlig koncert anmeldelse.

Fikser Pharoahe Monches nye album W.A.R. frem. Whoa. Han lavede virkelig ikke sjov da han ”Declared War”. Selvfølgelig regner man med spydige rim og samfundsrelavante enmer. Men han mener det fandme denne gang.

Pre-koncert: Jeg regner med en koncert med en masse energi, og en masse hoppende hoveder når han spiller ”Simon Says”. Læst op på at han tager DJ Boogie Blind med (En DJ der har været på tour med Fat joe & Jim Jones), 2 soul sangere, Mela Machinko (Som er featured på hans W.A.R. album) Showtyme (som er med på det fede track Desire) så kan jeg ikke vente. Er dog ikke lige så hype som jeg var til J.Cole koncerten pga. Hvor stor fan jeg er af Pharoahe. But still. He’s a veteran..! Jeg forventer at vi tager et skridt ind i hans verden. Bliver ledt igennem hans diskografi, med vægt på det nyeste materiale selvfølgelig, og slutter med en god afrundingen og god/tilfredsstillende fornemmelse I maven.

Læs mere efter jumpet…

Ankomsten til Lille Vega, 4 April 2011

20:37- Jeg ankom ind i lille Vega.. Som virkede stort. Pga. der er næsten ingen mennesker var. En meget meget diskret DJ spiller nogle cool’ gamle soul tracks, hvor jeg syntes han var malplaceret i forhold til artisten som skal komme på senere. Folk skal helst være helt i det røde, når man forhåbentligt, skal til at råbe ”SIMON SAYS GET THE **** UP!”.

21:00 – Der begyndte at komme lidt flere mennesker. Men danm. Det virker mere som om man er til café hygge end en koncert. Men det sagde jeg også om NaS koncerten i 2007, hvor der liiiiige pludselig strømmede folk ind i massevis, og wupti, så var den koncert udsolgt. Vi holdte ud.

21:30 – Har lige fået at vide at Der ingen decideret opvarmer. Cot Danm.

21:50 – Lige pludselig er der pænt packed inde på Vega. Det er så fedt at se at alle kommer på african time, når det gælder hip hop koncerter.! =D

22:04 – The Pharoahe Monch Show: W.A.R

Pharoahe Monch kommer på. Kommer ind på scenen med en gas maske på, sætter knytnæven i vejret: We Are Renegades..!!!!! Han sætter selvfølgelig koncerten i gang med en af sine nye numre, fra den nye plade. Og pludselig, kommer, fra 2. Album: “Desire”, sangen “Let’s Go”. Energi niveauet var på sit højeste, som det skal være i starten af en koncert. Pharoahe Monch er en af de kunstnere som besidder en meget elegant evne, med at fange folk i koncert hallen med sin stemme, og sin energi. Og folk lytter med, og bliver overvældet af hans presence. Og så sker det. Han introducerer hans 2 Soul sangere Showtyme & Mela Machinko. Jeg kendte dem ikke rigtig før i aften. Men daaaaaaaanm de begge kan synge. De sang så kraftfuld, så eminent igennem showet, at de i lange perioder overskyggede Pharoahe Monch. Jeg syntes det var lidt ærgerligt. Selvom de gjorde et virkelig godt stykke arbejde. Pharoahe Monch virkede.. ja.. hans stage presence var sværere at finde. De fik alle sammen en regional velkomst, hvor Dj’en fyrede et track af som alle sammen skulle repræsenterer hvor de kom fra. Brooklyn. Jersey, Queens. Og folk elskede det. Point til Dj’en for at hype folk op sådan. Han præsenterede også lige sig selv med et One man show med et masse scrathin’ on the 1’s & 2’s. Fuck, han var dygtig. Det er ikke tilfældigt at han har været på tour med nogle af de store drenge.

Efter Dj’ens showcase kom Pharoahe Monch ind igen, sammen med Showtyme & Mela, og indbød igen ind med sit nye materiale. Helt helt fint og fair. Men der var noget der irriterede mig under koncerten på det her tidspunkt. Det var lige som om hans sæt ikke var blevet øvet nok igennem. Han vendte ryggen meget til publikum, og kommunikerede med DJ’en, hvor dette slet ikke er forkert. Bare det ikke bliver gjort hele tiden. Der blev også lavet nogle tekniske fejl. Og Pharoahe Monches Mic’ virkede en smule lavere en de 2 sangere. Men det kan selvfølgelig kommer af sangerne blæsede igennem med deres dejlige stemmer med 360 KM/T. Men glem lidt det negative. For daaaaaanm de soul sangere gjorde det VILDT..! Og Pharoahes energi niveau var stadig på sit højeste. Brugte også lidt tid på noget Call & Response teknik, som virkede. Det jeg elskede ved koncerten var hans nødvendighed for at fortælle hvorfor han lavede de pågældende numre han gjorde (Clap), som giver et kæmpe plus i min bog, når artisten viser live at det er mere en hans musik, der spilles for os. Det er hans livsværk .

Vi bevæger os imod slutningen hvor vi har været vidner til en meget soul præget koncert, blandet med hård lyrik. Fed blanding af de 2 elementer, selvom det virkede ustruktureret nogle gange. Han spiller sangen Desire. Boom. Folk begynder at komme i det højeste gear igen. Don’t get it twisted. He still killed it. Dj’en tager sig lige en lille bid tid til at spille sange som, vores desværre afdøde ikon Nate Dogg, var med i. Next Episode & Explosive blev BANGET ud af højtalerne. Og folk skreg med som små teenager piger (inklusiv mig selv). Og så kom de farligste numre af aftenen. Han starter med at sige: Shout out to my nigga Mos Def * Scratch Scratch* :Ohh Noo (Mos Def/Pharoahe Monch/Nate Dogg). Salen går amok.

Og så. Kommer den sang vi alle sammen ventede på. SIMON SAY’S..!!!!!!!!! Og for at være helt ærlig, er det meget længe siden jeg har set så mange mennesker, opføre sig som Neandertalere på samme tidDrux var ved at hoppe ned i publikum fra første sal. Det var brutalt. Og noget af det vildeste nr. Jeg nogensinde har set folk gå amok til. Og det var ikke pga. Pharoahe Monch næsten grappede Mela’s bryster for sjov ( :D) , MEN. Publikums energi var simpelthen for hjernedød. Hvis en fra publikum havde en pistol med, var jeg HELT OVERBEVIST OM der var blevet affyret et skud. Så voldsom energi var der. Pharoahe Monch sagde: tak for alt. Smuttede. I en kort stund. Før han kom tilbage pga. en ønsket Encore. Og det blev faktisk en lang en af slagsen. Han blev et kvarters tid og spillede en række af nye numre fra  W.A.R. endnu engang, hvor han for første gang performer Let My People Go live. Dejligt ;-)

Herefter siger han rigtigt: Farvel og tak.

Post- koncert: Jeg syntes faktisk det var en begivenhedsrig aften. På trods af nogle abnormaliteter, når det kommer til live shows, syntes jeg han gjorde et tilstrækkeligt stykke arbejde. MEN. Jeg havde stadig følelsen af.. der manglede et eller andet. Igen, det med strukturen af showet vejer meget i mine øjne. Det, at hans stage presence forsvinder lidt, da han introducerer sine backup sangere (Helt seriøst, Showtyme var den bedste på scenen. No joke) var ærgeligt. Men big up til Mela & Showtyme, at de kunne være så betydningsfulde igennem showet. Sættet virkede lidt uøvet. Men på trods af det, var det stadig et fedt show. Ingen tvivl der. Meget god energi fra Pharoahe, kunne ret mange af sine tekster. Var dog MEGET chokeret at han glemte vigtige dele af sine tekst til Simon Says. I mean.. Det er jo SANGEN over dem alle. That gotta be straight..! Men vi fik et indblik i Pharoahe’s verden, hans diskografi, og ikke mindst: Hans personlighed.

Alt I alt var det, det hele værd. Yderst cool koncert, som jeg dog giver:

4 ud af 6 D’z

Tak fordi i ville læse med. ;-)

– Kwame E

Skud ud til: Soulkitchen/Fredspipen & Rosana.

Photo af: Khanh Gia Nguyen

Website: http://khanhgia.dk/

Mail: hello@khanhgia.dk

7 Readers Commented

Join discussion
 1. Pingback: DDSteezin 5 apr, 2011

  Pharoahe Monch Anmeldelse by: Kwame E

  Droz Daily Steezin http://fb.me/WOVjscoG

 2. Pingback: tba 5 apr, 2011

  RT @DDSTEEZIN: Pharoahe Monch Anmeldelse by: Kwame E

  Droz Daily Steezin http://fb.me/WOVjscoG

 3. tba - SPOL OP! on 06/04/2011

  Fed anmeldelse, det lyder nogenlunde som de tre gange jeg har set ham, lidt ærgerligt til gengæld, at det ikke rigtig virker som om han har switchet sit show op – var der overhovedet noget fra hans nye album?

  Bonus info: DJ’en (DJ Boogie Blind) er ikke bare dygtig, han er fra X-Ecutioners crewet og uden tvivl en af verdens bedste turntablist, så han skuffer sjældent.

 4. Kwame E on 06/04/2011

  Thanks for responsen, og de gode ord ..! Yea det var numre fra hans nye album..! Numre kom sådan forskudt ind i showet. Til sidst gav han også lige 2-3 nye hvis jeg husker korrekt.
  – Thanks for bonus infoen.jeg kender ikke særlig meget til X-Ecutioners. Har du noget dope du kan anbefale..?

  -Kwame E

 5. tba - SPOL OP! on 06/04/2011

  Alle ders albums er dope, men man skal selvfølgelig være lidt vild med turntablism, hvis man vil have den fulde pakke… men hvis man skal tage noget X-Ecutioners for begyndere, så skal man helt klart starte med “Built from Scratch” – hvis man så er vild med det, så kan man ligesom bevæge sig lidt længere ned i deres diskografi, jeg synes i hvert fald det er dope.

  Desuden så har Boogie Blind, lavet det vildeste dobbelt mixtape/album, hvor han mixer alle de største classics fra D.I.T.C. – det er en must *host* *host* http://www.megaupload.com/?d=JCCK4W4P *download* *host*

 6. tba - SPOL OP! on 06/04/2011

  Alle ders albums er dope, men man skal selvfølgelig være lidt vild med turntablism, hvis man vil have den fulde pakke… men hvis man skal tage noget X-Ecutioners for begyndere, så skal man helt klart starte med “Built from Scratch” – hvis man så er vild med det, så kan man ligesom bevæge sig lidt længere ned i deres diskografi, jeg synes i hvert fald det er dope.

  Desuden så har Boogie Blind, lavet det vildeste dobbelt mixtape/album, hvor han mixer alle de største classics fra D.I.T.C. – det er en must *host* *host* http://www.megaupload.com/?d=JCCK4W4P *download* *host*

 7. Kwame E on 06/04/2011

  Helt sikkert homie, thanks..! Og haha tak for linket min ven ;-) Bliv ved med nogle nice blogs på Spol op..!

HAVE SOMETHING TO SAY?