NBA: DDS Hoops “Playoff Edition”

Så er ventetiden ved at være forbi! Slutspillet nærmer sig sin afslutning og de forskellige placeringer er efterhånden låst fast. Det betyder at vi på DDS kan give vores vurdering af sæsonen so far, uddele awards og give vores kvalitative bud på hvordan slutspillet kommer til at udforme sig.

Vi startede denne blændende sæson sammen med spillerne på denne måde:

Læs mere efter jumpet…

Og ender den med fokuserede spillere med et enkelt mål:

Intensiteten er højere, og spillerne ved hvad det handler om; “The season is where a good player becomes great. The Playoffs is where a great player becomes a legend.”

East Playoff Picture

Miami Heat (2) -Philadelphia 76’ers (7)

Prediction? Miami i 5 kampe (4-1)

Chicago Bulls (1) – Indiana Pacers (8)

Prediction? Chicago i 4 kampe (4-0), Bring out your brooms! Sweep!

Orlando Magic (4) – Atlanta Hawks (5)

Prediction? Orlando i 7 (4-3) – DDS-series to watch!

Boston Celtics (3) – New York Knicks (6)

Prediction? Boston i 6 (4-2)

West Playoff Picture

San Antonio Spurs (1) – New Orleans Hornets (8)

Prediction? Spurs i 5 (4-1) – Bye Bye Hornets. Chris Paul til Jordan og Bobcats over sommeren? Gad vide hvad Knicks siger til den nyhed.

Dallas Mavericks (2) – Memphis Grizzlies (7)

Prediction? Grizzlies i 7 (4-3) – Advarsel: UTROLIG interessant serie som bør ses. Upset is on the way! Memphis har taget på Dallas og har vist de kan spille med de bedste. Sorry Dallas!

Los Angeles Lakers (3) – Portland Trail Blazers (6)

Prediction? Lakers i 6 (4-2) – Advarsel: UTROLIG interessant serie som bør ses. Gamle rivaler! The Rose Garden gonna be Rockin’!

Oklohoma City Thunder (4) – Denver Nuggets (5)

Prediction? Thunder i 7 (4-3) – DDS-series to watch!

DDS Awards

MVP: Derrick Rose – Chicago Bulls

Det er ikke fordi at han har ført Chicago Bulls til førstepladsen i østen. Det er ikke fordi han har et gennemsnit på 25 ppg og 8 apg. Det er heller ikke fordi han har løftet holdet op på sin ryg og båret dem igennem et langt og stormfuldt forløb hvor han og Chicago har måtte undvære Joakim Noah og Carlos Boozer i store dele af sæsonen. Det er alt det tilsammen! Han har tilføjet et dødeligt skud udefra og har pløkket over 120 3’ere gennem sæsonen. Det gør at forsvaret bliver nød til at anderkende ham som skytte hvilket gør det endnu lettere for en mand ,som før ikke havde nogen problemer til at komme hvorhen han ville på banen, at zigzagge sin vej mod kurven. Han har gjort alt hvad Bulls har bedt ham om og mere til. Han involverer sine holdkammerater og gør dem bedre. Hvad svarer han så til de ældre superstjerner som bekymrende siger “You can’t keep this up when you get older. You need help!”. Tjaa, Rose svarer bare; “I’m young now, I can take it.” MVP! Fast don’t lie!

LeBron James har ikke været ligeså konstant som Derrick Rose har, og har med rette haft lidt større hjælp igennem sæsonen. Dermed ikke sagt at han ikke er værdig. Det handler bare ikke KUN om stats. Granted, Miami ender som nummer 2, og har haft perioder hvor de har været decideret skræmmende, men i en sæson hvor slingeri bliver set ned på, løber Rose med titlen. Hvad så med Dwight Howard? Grunden til at han ikke har været betragtet som seriøst kandidat de sidste to år er fordi han ikke har været dygtig nok offensivt. I år scorer han over 23 points pr. kamp og er samtidig igang med at flå flere rebounds ind end han nogensinde har gjort før. Hvad mere vil folk have? Han har Orlando liggende på en flot 4. plads og har mindre hjælp end sine to kandidater. Jo, hvad med at ramme et straffe eller to når tætte kampe skal afgøres? Det føles ærlig talt forkert at omtale en fyr som MVP når man ikke kan give ham bolden i crunch time. Man skal netop gå til sin MVP når det hele vakler og håbe på han kan rette skuden op og bringe holdet til sejr. Set i det lys skinner Rose også igennem. Med game-winners og afgørende assists har han sørget for at Chicago er kommet igennem nogle særdeles hårde kampe igennem sæsonen. Han vil gerne have det pres på ham, og forlanger bolden i de situationer. Dwight Howard har været fantastisk i år, men i forhold til D-Rose har han stadig lidt at lære.

Runners up: LeBron James – Miami Heat, Dwight Howard – Orlando Magic

Most Improved: Kevin Love – Minnesota Timberwolves

Det kan simpelthen ikke ignoreres. Ganske enkelt. Kevin Loves sæson har været intet mindre en legendarisk og har efterladt en masse klubber sultne og forventningsfulde til når Love engang blier en free agent. Han bliver rebound champ i sin bare 3. sæson og har tilmed været i stand til at skyde ca 42% fra 3’eren. Hans outlet-afleveringer op ad banen er i en klasse for sig og han er snu som få under kurven til at få puttet bolden i kurven. Fremtiden ser lys ud for Minnesota hvis de kan holde på ham… men det bliver svært.

Han ligger 7 points over sit karrierergemmensnit og 5 mht. rebounds. Han har formået at have en 30-30 kamp i år og som de fleste ved har han brudt Hall of Famer Moses Malone´s double-double streak med 53, hvilket er fuldstændig uhørt. Han har fortsat successen fra i sommers og de takter han lagde op til i sidste sæson og er nu endelig brudt igennem på den store scene. Det kulminerede med at blive udtaget til allstar-holdet på bekostning af en anden mand der næsten fortjener denne pris ligeså meget; LaMarcus Aldridge. Når man fratager stjernerollen fra Brandon Roy og lader sin klub tro at man kan bygge omkring ham i stedet, så har man forbedret sig markant. Han er grunden til at Portland kommer i slutspillet trods de vanlige mange skader og har launchet sig selv helt op i eliten når det kommer til power forwards. Russell Westbrook fortjener også at blive nævnt, men uanset hvordan du vender og drejer det så er og bliver årets mest forbedret spiller Kevin Love. Ja, han spiller for et dårligt hold, men der er ikke inflation på stats mht rebounds på samme måde som der er mht scoring: Monta Ellis fra Golden State kan her nævnes. Han flår flere rebounds ned end nogen anden uden den samme hjælp til at bokse ud under kurven. Det er ganske enkelt imponerende.

Runners up: Russell Westbrook – Oklohoma City Thunder, LaMarcus Aldridge – Portland Trail Blazers

Rookie of the year: Blake Griffin – Los Angeles Clippers

Der har egentligt ikke været nogen tvivl siden han hamrede sine to første points i kurven i hans første officielle kamp i NBA. Blake har været hoved og skuldre over alle andre rookies i denne sæson. Hans popularitet blev igen testamenteret under allstar-weekenden hvor han tog trofæet hjem som årets Sprite Slam Dunk Champion. Han havde ikke de bedste dunks den aften, selvom de absolut ikke var dårlige, men folk var allerede på det tidspunkt solgt og benovet over hvad han havde præsteret hidtil. Han har sammen med DeAndre Jordan skabt en formidabel atletisk frontcourt tandem som har pustet nyt liv og håb ind i et hårdtprøvet franchise.

Her er et lille overblik over hvad han bl.a. har formået at lave i sin første sæson:

 • Han er den eneste spiller i NBA som i gennemsnit pr. kamp lander mindst 20 points, 12 rebounds og 3 assists pr. kamp.
 • Han er den første rookie i over 10 år (Elton Brand i 1999-2000) som har et gennemsnit på mindst 20 points ppg og 10 rpg.
 • Han er den rookie med flest doubles-doubles nogensinde. Han er oppe på 60 med en uge tilbage af sæsonen
 • Han er naturligvis Clippers mest scorende rookie nogensinde. En rekord tidligere hold af Terry Cummings i 1982-1983.
 • Fik d. 23/3 2011 sin første triple-double med 33 points, 17 rebounds og 10 assists i en kamp mod John Wall og Washington Wizards.

Runners up: John Wall – Washington Wizards, DeMarcus Cousins – Sacramento Kings

Coach of the Year: Doug Collins – Philadelphia 76’ers

Hvis man før sæsonen spurgte hvem man troede ville ende i slutspillet ville der ikke være mange udenfor Philadelphia der ville ha peget på dem. De startede heller ikke specielt godt. Faktisk startede de virkelig skidt og folk vendte hurtigt fokus mod mere relevante hold og storylines såsom Miami Heat, Chicago og Carmelo-miseren i Denver. 76’ers fløj med andre ord under radaren, hvilket gav Doug Collins ro til at finde den rigtige formular til succes. Han smækkede deres dyrbare draft pick Evan Turner på bænken og erstattede ham med hidtil ukendte Jodie Meeks som i den grad har løftet sit spil. Elton Brand er hamrende effektiv, Jrue Holiday er i stand til at eksplodere hver gang de betræder banen og de har en MEGET talentfuld spiller i Thaddeus Young. Andre Igoudala holder styr på forsvaret og sine unge kollegaer mens hans fordeler læderet fornemt i angrebet, hvor Lou Williams kommer ind fra bænken og sætter frygt i modstanderne. Det starter alt sammen med Doug Collins som har guidet dette unge hold til toppen og har fodret dem med den rette attitude og moral. De tætte kampe de tabte i starten af sæsonen bliver nu vundet komfortabelt med et balanceret angreb og et kvælende forsvar. De er 40-39 nu og ender sandsynligvis med en rekord på + 0.500 hvilket i sig selv er eminemt. Han har gjort alt hvad han forudsagde var nødvendigt (se videoen nedenunder), og fortjener anderkendelse for sit arbejde.

Runners up: Tom Thibodeau – Chicago Bulls, George Karl – Denver Nuggets

6th man of the year: Lamar Odom – Los Angeles Lakers

Der er mange der mener at det var en skandale at Lamar Odom ikke blev valgt som allstar i februar, og man kunne sagtens argumentere for at de havde ret. Han har ikke de vilde stats, men så igen, han gør så meget som ikke kan aflæses på et stk. papir. Han kommer ind og spiller lock-down defense, blokker til højre og venstre og giver Lakers længde og attitude i forsvaret, mens han har forbedret sit skud markant i år når han befinder sig på den anden halvdel af banen. Du har med andre ord en næsten 7 fod høj mand der kan drible som en point guard, skyde som en shooting guard, slashe og penetrere som en small forward og poste op og rebounde med de bedste “bigs” i ligaen. Hvis hans hold har brug for det laver han 20 points og har 5 assists, men ellers er den konstante faktor hans rebounding og hans evne til at sprede spillet, hvilket fortjent gør ham til årets 6. mand. Los Angelses Lakers ville ikke være favoritter igen i år hvis det ikke var pga. Lamar Odom. Det siger også lidt om deres bredde når de har råd til at lade en spiller af hans kaliber starte på bænken.

Lamar Odom har ligesom de andre verdensmestre fra i sommers (Kevin love, Russell Westbrook, Kevin Durant, Derrick Rose osv.) spillet på et ualmindeligt højt niveau. Hans værdi for Los Angeles burde for alvor blive gjort klar under slutspillet hvor han trives og nyder at udstille modstanderne. 6th man of the year – its looong overdue Mr. Odom.

Runners up: George Hill – San Antonio Spurs, Jamal Crawford – Atlanta Hawks

Defensive Player of the Year: Dwight Howard – Orlando Magic

Titlen tilfalder for 3. år i træk Dwight Superman Howard for sit eminente arbejde omkring kurven for Orlando Magic. Med ham på banen kan de slå ethvert hold, og ikke mindst lukke dem og deres offensiv helt ned. Det er bemærkelsesværdigt hvor meget han ændrer modstandernes måde at angribe kurven på. Der er en kæmpe forskel på effektiviteten af Orlando’s forsvar med ham, og når han sidder på bænken. Han trækker ikke særlig mange angrebsfejl, men det skyldes at han allerede er i luften med udstrakte arme, i fuld færd med at lave et monsterblok som havner langt oppe i tribunerne. Han har været konsekvent hele året rundt og patruljerer the paint som få har gjort før ham.

Han har haft en skarp konkurrent i år i Tyson Chandler fra Dallas Mavericks som også fortjener anderkendelse. Han har fundet et hjem i Dallas og beskytter det med alt han har lært. Han er en af årsagerne til at Dallas fortsatte ufortrødent efter Caron Butler gik ned med en skade. Tilmed skal Dwight Howard være glad for at man ikke kun spiller en halv sæson; Ron Artest har overrasket alle ved at spille sublimt forsvar og lukke spillets dygtigste offensive kræfter som Carmelo Anthony og Kevin Durant ned i den anden halvdel af sæsonen. Til slut skal det bemærkes at Miami og Boston har haft et forsvar af høj høj klasse, men at dette er en individuel award som Dwight Howard har gjort sig fortjent til.

Runners up:  Tyson Chandler – Dallas Mavericks, Ron Artest – Los Angeles Lakers

All-NBA-First-Team: Derrick Rose (PG), Kobe Bryant (SG), LeBron James (SF), Dirk Nowitzki (PF) Dwight Howard (C)

Jeres mening: Vi vil vildt gerne høre jeres predictions mht. slutspillet og hvilke kampe i ser allermest frem til. Vi er ligeledes interesseret i at høre om i synes vi har glemt at nævne nogle spillere eller hold, og om i er enige med vores uddelinger af awards. Hold jer ikke tilbage, men skriv i stedet nogle fede kommentarer og blog med jeres fellow-basketfans rundt omkring. Slutspillet skal til at starte og kunne være lækkert at få en sund diskussion op at stå.

Peace!

11 Readers Commented

Join discussion
 1. Pingback: DDSteezin 6 apr, 2011

  Yeeeeeeeeess DDS Hoops er tilbage… Vi bringer jer vores predictions til hvem vi tror bliver MVP – Rookie Of The… http://fb.me/DT6vNU9G

 2. Kwame E on 06/04/2011

  DOPE post..! Big up Rune Tight D..!

 3. Danijel Drux on 07/04/2011

  For det første vil jeg sige at jeg elsker dine indlæg, og at du gør det spændende at læse længere tekster..

  Ron Artest der overrasker som god forsvarsspiller ? Han var den bedste i 2004 ? :D Synes altid han har været en god forsvarsspiller..

  Fuckin nice at se Dirk på All-NBA-First-Team listen.. Hvor er boston spillerne ?! hmmm

  Udover det er jeg helt enig med din award uddeling

 4. Rune Tight D on 07/04/2011

  Tak tak champs! Korrigerer løbende artiklen mht. playoff-pladser da der stadig er hård kamp om pladserne. En tættere analyse følger når slutspillet for alvor går igang. I mellemtiden kan i give jeres bud på hvem der kommer igennem første runde. Enjoy!

  – Rune Tight D

 5. Rune Tight D on 07/04/2011

  .. Og ja Drux. I starten af sæsonen lignede Artest en skygge af sig selv og var en færdig mand i Laker-land. I den anden halvdel af sæsonen har han spillet på en niveau der bringer minderne tilbage til hans tid i Indiana og 2004. Ingen overraskelse over at han har været en dygtig forsvarsspiller, men overraskende at han, med sin brogede historie, har formået at samle sig selv op og spiller på et mesterskabs-niveau. Respekt herfra!

 6. Skarp on 07/04/2011

  Respekt!

 7. Chrizz on 07/04/2011

  Jeg må sige, at jeg tror mest på Atlanta i en serie mod Orlando, selvom Orlando har hjemmebane fordel.
  Ser man bort fra Howard, så matcher Atlantas hold Orlando utroligt godt, bare yngre, hurtigere og mere atletisk, og så har de flere spillere der kan afgøre kampene selv, hvor Orlando er bundet til deres holdspil, næsten uanset hvordan man vender og drejer det.
  Kan Atlanta holde Howard til almindelig “stjerne-produktion” (dvs. omkring de 25ppg og 10-15rpg) så bør de kunne spille nogle lige kampe, men have mere at trække på i sidste ende, når afgørelsen skal falde.
  Der er selvfølgelig også en faktor i Howards “umodenhed”, der kan hjælpe Hawks, hvis nu den atletiske center fra florida begynder at samle unødige tekniske fejl op, eller bliver revet med af PO-stemningen, og ganske enkelt samler for mange almindelige personal fouls op igennem en serie.
  Jeg tror dermed at Atlanta kan tage opgøret i 4 – 2, da jeg tror Magic for svært ved at samle sig, hvis de først smider en kamp de havde regnet med at vinde… Men det er selvfølgelig bare mit bud =)

 8. Chrizz on 07/04/2011

  Jeg må sige, at jeg tror mest på Atlanta i en serie mod Orlando, selvom Orlando har hjemmebane fordel.
  Ser man bort fra Howard, så matcher Atlantas hold Orlando utroligt godt, bare yngre, hurtigere og mere atletisk, og så har de flere spillere der kan afgøre kampene selv, hvor Orlando er bundet til deres holdspil, næsten uanset hvordan man vender og drejer det.
  Kan Atlanta holde Howard til almindelig “stjerne-produktion” (dvs. omkring de 25ppg og 10-15rpg) så bør de kunne spille nogle lige kampe, men have mere at trække på i sidste ende, når afgørelsen skal falde.
  Der er selvfølgelig også en faktor i Howards “umodenhed”, der kan hjælpe Hawks, hvis nu den atletiske center fra florida begynder at samle unødige tekniske fejl op, eller bliver revet med af PO-stemningen, og ganske enkelt samler for mange almindelige personal fouls op igennem en serie.
  Jeg tror dermed at Atlanta kan tage opgøret i 4 – 2, da jeg tror Magic for svært ved at samle sig, hvis de først smider en kamp de havde regnet med at vinde… Men det er selvfølgelig bare mit bud =)

 9. Rune Tight D on 07/04/2011

  Atlanta har faktisk owned Orlando hele året. Mener de er 3-1 imod dem fordi de har stillet med en større line-up for at køre Howard flad. Orlando har ikke Gortat mere og har reelt set kun Brandon Bass der kan bakke Superman op så de, Atlanta, har aldrig haft en bedre chance for at slå Orlando ud…. MEN, og her kommer det, playoffs er meget anderledes end den regulære sæson. Hvis man har muligheden for at scoute et hold intensivt og møde dem om til 7 gange, så lære man hinanden rigtig godt at kende. Atlanta har haft oceaner af tid til at forberede sig på Howard, men stadigvæk har Orlando i slutspils-regi haft overtaget. Ikke mindst sidste år hvor Atlanta blev rundbarberet på et hidtil uhørt niveau. Den point-margin de fik smæk med er aldrig set før. Mht. Howards “umodenhed” var han endnu yngre der end han er nu, og han har faktisk vist sig at være en bedre kaptajn i år trods de mange tekniske fejl (han er oppe på 18 nu og misser deres næste kamp).
  Det kan meget vel være at du får ret Chrizz, men her tror vi i hvert fald at Howard holder sig nogenlunde fejlfri så han kan hamre Orlando videre i en tæt serie :-) Nelson og Richardson fra Orlando skal nok steppe up. Især førstenævnte, som er ved at finde formen igen. Omvendt hvis Atlanta stiller med Jeff Teague og får frustreret Howard, så det er Orlandos rollespillere der skal køre den hjem, kan det meget vel være Atlanta vi ser i anden runde.
  Uanset bliver det en must-see-serie som med meget få marginaler kan svinge hver sin vej!!

 10. Jam on 07/04/2011

  Super lækker artikel.

  Du har ramt helt rigtigt med alle awards. 76’ers i playoff ?!? Hvem havde set den komme. Synes ikke rigtigt spillermaterialet er til, men det kommer man sikkert også til at se i playoff, hvor de bliver kørt over.

  Kevin Love er most improved player, men bare det at Aldrige kan tage over for Roy, gør at jeg nok vil sætte ham over Westbrook selv om jeg ikke er meget for det;)

  Men.. Dirk over Durant? Ved godt at PF ikke er Durants yndlingsposition, men han ligger altså over Dirk. Ihvertfald i min optik..

 11. dwade3 on 12/04/2011

  Fuck hvor dårligt i har bare copy pasted adwardsene fra nba.com

HAVE SOMETHING TO SAY?