SteezinMusic: Who did the flip #2 (J.Cole vs. 2Pac)

Kig på titlen på indlægget igen. J.Cole Vs. 2Pac..? Unfair matchup right..? Bare rolig ;-) Det er mere Stretch vs. J.Cole & Elite, producerne der har produceret de 2 sange jeg vil lave et matchup imellem. Det er et sample matchup. Begge artister har brugt et stykke “originalt” musik (En lyd bid af et andet musik nr. fra hvilken som helst genre) og brugt det til at producerer en ny sang. Det kan være en gentagelse af en melodi, det kan være et drum kick, det kan være en bestemt hi-hat, det kan være nogle der gentager en bestemt sætning som “The bridge is over, the bridge over, buah buah!”.

I dette tilfælde er det 1 Hip Hop legende vs. den nye brilliante artist, J.Cole, der står for skud. Hvilken en af de 2 artisers producere har gjort det bedste stykke arbejde at sample det bestemte værk til deres sang..?

Læs mere efter jumpet…

Her kommer Part 2 af:

Who did the flip..?

Her er den originale sang:

Earl Klugh “Living Inside Your Love”

 

Den sang er umenneskelig god. Den bekymring jeg nogle gang har er, at nogle hip hop producere bare bruger et stykke fra en vidunder af en soul sang som denne, og voldtager den med mærkelige drums, og unødvendige lyde med dem. Men ikke i disse 2 eksempler. Lady’s & gentlemen. Disse 2 sange er ikke alene godt produceret. Men selve sangene er brilliante.

J.Cole – See World (Produced by J.Cole & Elite)

2Pac – Pain (Produced By Stretch)

 

The matchup: Jeg elsker hvor gritty Stretch har produceret 2 Pac’s sang. Down right dirty. Der er en meget uren lyd til hele beatet, som kun gøre det bedre. Den præsenterer ekseptionelt hvordan hip hop beats typisk kunne lyde på daværende tidspunkt (1993-1994). J.Cole & Elite, har på “See World” gjort et hjernedødt godt stykke arbejde. Den er et godt eksempel på hvordan beats nu til dags lyder, med de hårde drums, skiftende stykke brug af selve samplet på f.eks omkvædet, og et mere en godkendt brug af det. Den fanger også et dystert mood, sammen med beatet og nynnen i baggrunden. Det lyder så fedt, og supplerer omkvædet helt fint.

So who did the flip?: Jeg syntes personligt at prisen går til: 2Pac – Pain – (Produced By Stretch) Hvordan sangens mood er blevet fanget, og fuldstændigt drejet fra Alfa til Omega, fra Earl Klugh’s kærligheds sang, til en sang om pain, er blevet gjort så godt, at du vil fange konceptet med det samme uden 2Pacs rim. Det er slet slet ikke så mærkeligt at alle mennesker der ikke rigtig aner noget om samples, producerer osv. hele tiden relaterer tilbage til denne sang, når de hører samme melodi i andre hip hop sange. It’s a masterpiece..!

Congratulations STRETCH & 2Pac…!
————————————————————
Ps. Hvilken version af samplet syntes i lyder bedst..?! Smid en kommentar på Facebook eller på siden her, og få dit valg debateret..! =D

Tak for i læste med..!

From your favorite chocolate man:

-Kwame ;-)

3 Readers Commented

Join discussion
 1. Pingback: DDSteezin 4 maj, 2011

  J.Cole Vs 2Pac ? http://fb.me/WMhtxXlw

 2. Haluk_cenikli on 04/05/2011

  Hælder helt klart også mere til Pac tracket.. Der ikke så meget der. Hvem kan i øvrigt komme udenom den klassiske intro linje, åbner sangen perfekt.

  “They’ll never take me alive//I’m gettin’ high with my four-five,//Cocked on these suckas, time to die”

  Med det sagt, så skal j.cole også ha props for det track… Hvis man skal sample/efterligne klassiker som denne. Så skal man være værdig. Og det må man sige J.cole er… Et modstykke til dette er ja.rule – so much pain. Hvor han ihærdigt prøver..

  ps. tjek evt Fabolous nye mixtape track ud der sampler selv samme track fra pac.

 3. Kwame E on 04/05/2011

  Helt enig homie. Kunne ikke være mere enig. Især den første linje sætter hele stemningen i sangen. Genialt.

  -Thanks for fabo’s link..! Havde godt hørt om han havde brugt samme sample. dope..!

HAVE SOMETHING TO SAY?