Gadgets: Google Music Streaming

Der er i de seneste år kommet mange nye musiktjenester frem. Det handler om streaming over nettet, i og med vi har fået hurtigere dataforbindelser og bedre mobildækning. Desværre har Danmark ikke så meget at byde på endnu – WIMP og TDC Play. Tjenesten Spotify skulle dog også være på vej til landet.

På internationalt plan findes der en lang række tjenester, som gør det rigtig godt, heriblandt Amazon Cloud Drive. Generelt set på verdensplan er streaming af medier på vej frem, og har i mange lande været fremme i mange år. Her tænkes f.eks. på videostreamingtjenesterne Netflix og Hulu.

Giganten Google er nu kommet med deres bud på en fremtidsløsning indenfor musikstreaming. Tjenesten hedder Google Music Beta og byder på nogle interessante features. Ideen med tjenesten er at man oploader hele sin musiksamling, op til 20.000 numre, til nettet, og derefter har adgang på alle ens enheder (PC/MAC, tablet og smartphone). Det skulle eftersigende fungere rigtig godt, dog med det krav, at man har en god dataforbindelse på sin enhed. Der er dog mulighed for at få adgang til sine sange offline, hvilket derfor ikke kræver datadownload. Af ulemper er at der ikke kan købes musik gennem tjenesten, ligesom i iTunes, på TDC osv. Derfor er det altså kun det musik man selv ejer.

Det skal siges at tjenesten, ligesom så mange andre, kun fungerer i USA – endnu. Udover det er den i Beta, så mange ting kan nå at ændre sig inden den endelig version frigives. Samlet set ser det rigtig interessant ud, og er kun starten på, hvordan fremtiden ser ud i musikindustrien. Se Engadgets grundige gennemgang og videoanmeldelse her, samt TV2’s lidt kortere kig på tjenesten her.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?