SteezinMusic: Where The Hell Is Ja Rule..?

Jeg så et billede i Metro-Expressen her forleden – et meget bestemt billede. I det jeg så billedet, kunne jeg ikke lade vær med at smile. Det var pga. den sætning der sneg sig op i min hjerne:  (Indsæt en EKSTREM dyb vibrerende stemme)

“What would I be without yoooouuuu?? What would i be withouut my baaaaaaybaaaaaaay!!!!!”

Wow. Hvor i alverden er han smuttet hen..? Queens rapperen der gik fra at være toppen af poppen – Hit efter hit, til hans nuværende mærkværdige status som Hip Hop artist. Hans dominans sammen med pladeselskabet, Murder INC, var ikke til at gå glip af. Kan du huske nogle af de hits han lavede der var med på en af de daværende tiders Hiphop kollektions plader: Hiphop Collection Vol 1,2,3,4..? Nej? Lad mig give dig en refresher:

Læs mere efter jumpet….

“Living It Up”

Lad mig tage jer tilbage i tiden..

Vi befinder os i slutningen af år 2002. Ja Rule’s album, The Last Temptation har lige solgt 1 million plader. Hans tidligere udgivet plader: Venni Vetti Vecci (1.000.000 solgte plader, Rule 3:36 (3,6 millioner solgte plader) & Pain Is Love (3 millioner solgte plader) havde bragt en masse “trofæer”/Awards med sig. Hits blev udgivet stribevist. Hvis I havde kendskab til Ja’, eller bare så MTV fra 1999 – 2003/2004 er I godt klar over dette. Han var ubestridt en gigant indenfor mainstream Hip Hop.

 

“Ja Rule, Jeniffer Lopez – I’m Real”

Soooo what happened..?

You remember right.?

Jeg-er-blevet-skudt-9-gange-og-rapper-stadig aka 50 Cent fik sit gennembrud. G-Unit was the team to roll with..

Den eskalerende “battle” imellem Murder Inc (pladeselskabet Ja Rule var signet til fra 1997-2009) og G-Unit/Shady Aftermath (hvor Eminem, Dr. Dre, D12 hørte til) var på sit højeste. Personlige jabs blev delt fra camp til camp.. Men der var ISÆR en der nød hele denne kamp: Curtis Jackson aka. 50 Cent. Imens Ja Rule’s popularitet var dalende I dette “kaos”, steg 50 Cents pladesalg og popularitet.

– En ny æra var påbegyndt.

Ekstrem mange af dem som var Ja Rule fans, sammen med 50 Cent, fandt lige pludselig grunde til at være imod ham. Alle midler blev taget I brug, når det kom til at fjerne Ja Rules ”Street Cred”. Først var det fordi, som 50 cent sagde, at Ja Rule sang på sine sange, og han derfor var soft. Og på et andet tidspunkt var det fordi Ja Rule var en tidligere “uskyldig” dreng der bankede på folks døre tidligt om morgen, pga. Han var Jehovas Vidner. Alt dette påvirkede hans appeal i musik industrien, og dette påvirkede selvfølgelig også de “kontante” Ja Rule/Hip Hop fans.

Alt dette resulterede i at fokuset omkring ham forsvandt. Han blev direkte hånt af tilfældige folk på gå gaderne i New York: Queens ved, at de råbte ”GGGGGG-Unit”. Det her er Ja Rule’s egne ord. Så sødt og uskyldigt det virkede, var det virkelig et billed af hvad der var sket med hans image.

Så hvad er der sket fra 2004 til nu..?

Ja Rules udgivelse af R.U.L.E. i 2004, med Singlerne ”New York (Jadakiss, Fat/Skinny Joe” & ”Wonderfull (R.Kelly & Ashanti)” gav en smule af den forsvundet street cred tilbage. Pladen gik platinum. Men så i 2005 kom der.. yeap you’ve guessed it:

– Flere problemer.

Han og CEO’en af Murder Inc: Irv Gotti var involveret i en kæmpe efterforsknings sag, med hensyn til hvid vaskning af penge, i forbindelse med en yderst kendt drug kingping “Supreme”. (De begge blev dog dømt Uskyldige). Dette resulterede i Def Jam ikke vil forny deres kontrakt med Murder Inc. Ingen muligheder for at release nye plader, og endnu et whoodini forsvindings nr. Blev taget i brug. Det lykkedes dog Irv Gotti’s Murder Inc. at skrive en kontrakt med deres nye partner, Universal Records i 2006.

I 2007 releasede Ja’ 2 singler der hedder: Uhh Ooh (feat. Lil’ Wayne) og Body. Men de klarede sig ringe kommercielt. Ud over det, leakede flere af sangene fra hans planlagte 2007 album release, The Mirror. Han besluttede sig for at lave store dele af albummet om. Det betød at hans album ”The Mirror”, hvor de 2 singler stammer fra, IKKE blev released før 2009 GRATIS som digital release via hans eget label: Mpire.

Hvad så med Ja Rule i dag..?

Black Vodka”


Ja Rule har som tidligere nævnt, sit eget Label: Mpire, hvor han står til at release sine 2 albums, The Renaissance Projekt (Tidligere døbt Venni Vetti Vecci 2010), og Pain Is Love 2. Han havde planlagt at drop BEGGE ALBUMS på samme dag (?!).

Tilbage til Metro-Ekspressen – 8 Juni 2011.

Jeg kigger nedenunder billedet af et lettere skuffet Ja Rule billed.

Cot Danm… Desværre er der den igen den forkerte hype omkring ham. For han står til at bruge 2 år i fængsel pga. han blev arresteret med en pistol og weed, hvor han i øvrigt befandt sig sammen med Lil Wayne. I December 2010 blev han kendt skyldig for dette, og blev sent i fængsel den 8. Juni.

Jeg tvivler helt seriøst på at vi får de 2 albums at se. Han laver garanteeeeret en 2Pac, og skriver nogle fresh ”I’m chilling in Jail” raps, og re-writer. All jokes aside, er det ærgeligt at han forsvinder 2 år når manden har børn og kone, som han skal efterlade. Selvfølgelig ville det være ret sjovt, hvis det nu lykkedes ham at lave et comeback. Men har bare på fornemmelsen på at det er “long overdue”. Det må tiden vise.

So there you have it.

So where the hell is Ja Rule?

IN PRISON! Danm..

1 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: DDSteezin 16 jun, 2011

    Hvad er der sket med Ja Rule ?! Få svaret på DDS http://fb.me/SRgvTSW6

HAVE SOMETHING TO SAY?