LivePerformance/Anmeldelse: Rick Ross @ Store Vega, 21. Juni.

Så ville Rozay ENDELIG ramme Danmark. Tidspunktet han vælger at gæste lille Danmark kunne ikke have været bedre. Han har efterhånden udgivet 4 solo albums, hvor de alle er generelt blevet talt om i en positiv kontekst. Havde i spurgt mig i 2006, om jeg havde regnet med han stadig ville være her i dag, ville jeg ærligt havde svaret: Nej. Men Ross ville det anerledes og har vist kritikkere, at han er kommet for at blive.

Læs mere efter jumpet….

Pre-Show forventninger: Jeg var faktisk lidt i tvivl om hvad jeg skulle forvente før showet. Men jeg forventede et show præget med en masse ”ROOOOARH”, en Rick Ross der levede sig ind i hele showet og scenen med sin ”Stage Presence” – Dog ingen stage diving  =D. En anstændig performance, hvor jeg efterlader Vega med ”Hey – Han gjorde det faktisk bedre end jeg umiddelbart skulle tro.”

@Store Vega  – The Boss Enters.

22:12 – Folk venter. Rick Ross’ DJ er kommet ind på scenen: ” M-m-m-m-m-m-Maybach Music”.

Til venstre på scenen kan man ane en stor skikkelse, med mørke diamant kæder, og de velkendte runde solbriller.. Han kommer gående: ”BOOM!” I’m smoking dope, I’m on my cell phone, I’m selling dope, straight of the Iphone!!”. Crowded er euforisk, for endelig er han kommet ind på scenen. Han swagger bogstaveligtalt fra side til side på scenen med sin kæmpe jakke. Han har det varmt! Hans energi på numret ”9 Piece” fra mixtapet ”Ashes To Ashes” er rolig, men levende. Imens han rapper sine tekster peger han samtidigt på folk, for det meste damerne i crowded, og smiler. Man kan tydelig se han tænker: ”Baby, I Am The Boss.” Han afbryder midt i sangen. Introducerer ham selv, introducerer crewet ”Maybach Music Group” som desværre ikke er med. Han fortsætter sin koncert med numre fra mixtape numre fra ”Ashes 2 Ashes” (John Doe; John (If I Die Today), og de bliver for det meste modtaget positivt. Men der var noget jeg lagde mærke til undervejs: Det var langt fra alle der havde hørt de sange. Men igen, modtagelsen af numrene var yderst acceptabel. He get’s the pass.

22:22- ”If you know anything about your boy Rozay.. You know what the f*** i represent…..Ever-y-day I’m hustl-e-ling-hust-e-ling-hustle-hustl-e-ling”

Hustling kommer på. Crowded går HELT amok. Og det gør jeg satme også. Det er jo numret han blev kendt på! Jeg må tage hatten af for menneskerne der inde – nice modtagelse af tracket. Store Vega’s højtalere pumper igennem – det er uundgåeligt ikke at blive medrevet af stemningen af sangen. ”Men er det ikke relativt tidligt at spille den her sang?”. I det den tanke strejfer min hjerne sker der det kunstnere, i min bog, ikke må gøre med sine største hits: Han cutter numret under 2. Vers?!?!? WHAT!!!!! På det her tidspunkt i koncerten har han ikke spillet et fuldt nummer endnu. Men ok, kunstnere gør nogle gange det, at de gemmer på de fulde ”bangers” til sidst i koncerten. I give him the benifit of the doubt.

Nogle minutter efter han spillede ”Hustling”, kan man lige pludselig høre,”RoooooARH”, I think I’m BIG MEECH, LARRY HOOVER!”-”B.M.F.” Folk mister besindelsen. Ross energi her topper. Jeg syntes det var fedt at se ham hoppe lidt rundt, i mens en vel accepteret banger i hip hop verdenen, bliver spillet. Folk havde et smil på læben. Hans levering af sangen var faktisk god, hans dybe stemme vibrerer ligefrem i højtalerne når han rapper – et kæmpe plus, og et højdepunkt ved koncerten. Han har stage presence. Det er ikke en lyrisk fremvisning af hans kunstværker vi er vidne til på dette tidspunkt, men swagger. Du er ikke et sekund i tvivl om at det er Rick Ross, der på scenen.

Lyset dæmpes. Efter lyset dæmpes, kan man høre Drake’s stemme: I’m On One… I said I’m on one”. Ross vælger at spille sit gæstevers på sangen, og gør faktisk et hæderligt stykke arbejde på numret. Der er dog 1 ting jeg har lagt mærke ting… alt indtil videre har været stærkt præget af Playback. Jeg syntes det er fint at en Hip Hop koncert bliver til dels båret med Playback – det er kun fair, og normalt ret lækkert, hvis kunstneren har dubbet tracket ordenligt. Men der var under flere sange, specifikt ”I’m On One”, hvor jeg syntes at det ”vejede” for meget ved optræden af numret. På den anden side var playbacken ekstremt godt forklædt under Rick Ross stemme, pga. den meget lille forskel der er på hans stemme på CD og Live.

Vi bevæger os længere hen af aftenen, hvor han har spillet sange som Aston Martin Music, Here I Am, MC Hammer, Tupac Back. Numrene har fået rigtig fin reception fra crowded, men han har stadig ikke spillet et fuldt nummer på dette tidspunkt. Vel og mærke er der en håndfuld af hans numre han valgte til koncerten, hvor han er featured på – så det indebærer selvfølgelig at det ikke er muligt for ham at spille hele tracket. MEN det er stadig et kæmpe minus i min bog.

Han fortsætter med at performe hits. The Boss kommer på. Nice. Her går det op for mig, at han faktisk har flere hits end man egentlig tænker over. Måske er det ikke til at se overdrevet internationalt. Men i U.S.A. er der ingen tvivl om hans katalog.

22:56 – Han stiller sig i midten af scenen, der stilhed. Lyset bliver dæmpet en smule:

I’m not a star, somebody lied, i got a pistol in my car”

Hans energi niveau stiger igen, og han giver den lige en ekstra tand på det her nummer. Der blev dannet et momentum under det her nummer. Ekstrem godtaget perfomance pga. han lever på dette nummer. Da numret var færdigt, bevægede han sig ud på venstre side af scenen. Han løfter sin trøje en smule op. ”Whaaat the hell..! oooh snap..! Haha!” Han har taget T-Shirten af. En ting som jeg havde forventet, og på trods af det fik jeg stadig et chock. Men jeg må sige det fik flere i crowded til at smile og flække af grin i et kort øjeblik. Men hey, it’s the Boss. Manden gør tydeligvis hvad det passer ham.

Og med sin t-shirt af, pegede han en finger op i vejret og sagde: ”I go hard than a muthafucking PAINT nigga..!”. Jeg kiggede rundt i crowded og kunne se det ikke var den store del af alle folk der inde der kendte sangen. Det har også meget at gøre med Waka Flocka Flame ikke er specielt kendt her hjemme. Med fred være med det. Der var stadig en potion der kunne lide hans performance. Han rapper sit vers. Leverer nogle afsluttende ord, og takker af. Jeg kigger lidt uforstående på mit ur.. Han har kun spillet mellem 50-55 minutter. En meget kort koncert.

Post-Koncert:

Jeg syntes Rick Ross gjorde et hæderligt stykke arbejde med sin koncert. Han fik spillet sine hits, nogle fede gæstevers, gav folk en ordentlig potion ”Swag” på scenen.  Karisma & ”Stage Presence” var der. Du var ikke et sekund i tvivl om at det var ham der styrede tingene på scenen. Han er en mand der fylder meget i sine sange, til dels pga. hans stemme og pga. hans attitude.

Med hensyn til sangvalg forstod jeg ikke gængæld at han valgte at spille tracks fra ”Self Made”, og ”Ashes 2 Ashes”,  i stedet for at spille noget fra hans 4 solo albums. Selvfølgelig skal manden promote sine sange fra sine nye ”projekter”. Men efter min mening var der lidt for lidt vægt på sine albums, og meget stor fokus omkring hans gæstevers i de forskellige store kunstneres tracks. På den anden side, er det også gæsteversene der er under søgelyset efterhånden i hans karrierer, og det er derigennem han henter sine nyere fans pt. Jeg mener at koncerten var alt for kort. Det undrede mig ekstremt meget. For manden har mere end nok materiale til at kunne rumme en ”fuld” koncert. Et kæmpe minus.

Men jeg vil slutte på den positive note. Hvis man kom for at se sine ynglings Rick Ross hits blive spillet, med virkelig sprød lyd inde på Store Vega, havde man kommet til det rigtige sted. Humøret var helt i den fine ende hos crowded, Rick Ross var her til at sætte sit fodaftryk internationalt – som han har gjort tilfredsstillende, og er kommet for at blive. Jeg forlod ikke koncert hallen med et ”Hey – Han gjorde det faktisk bedre end jeg umiddelbart skulle tro.” men syntes stadig den var helt cool den koncert. Man fik endelig rappet med på ”Hustlin”, “B.M.F” og “The Boss” med the biggest boss live.

Jeg vælger at give showet 3 ½ – ud af 6 D’z.

2 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: DDSteezin 24 jun, 2011

    Rick Ross Koncert Anmeldelse ! http://fb.me/PVv0rROO

  2. Pingback: Siham 24 jun, 2011

    Rick Ross Koncert Anmeldelse ! http://fb.me/PVv0rROO

HAVE SOMETHING TO SAY?