LivePerformance/Anmeldelse: Black Milk @ Roskilde Festival, d. 31. juni

Så blev det torsdag og Roskilde åbnede derfor op for den første optræden til Festivalet. Navnet var en af de mest talentfulde hip-hop artister lige nu, nemlig Black Milk. Efter at vi hos DDS fik vores interview, skyndte vi os hen til Cosmpol scenen hvor Black skulle optræde til trods for at vejret var så elendigt. Da vi ankom var der så godt som proppet, og folk så ud til at være i den rette stemning til at opleve Black og hans utrolige liveband, som supplerede ham på scenen. Da han han så endeligt kom ud fra kulisserne gik showet så igang, og jeg må sige at der var en kæmpe forskel fra da jeg oplevede ham for første gang på Rust til denne gang på Roskilde!

Han tiltrådte scenen på fornemste vis, og fik en kæmpe applaus fra publikum, hvor han dernæst begyndte at levere sange efter sange med en utrolig energi. En god sangkombination af “Popular Demand”, “Tronic” og “Album Of The Year” gjorde også koncerten ekstra interessant, og jeg blev helt overrasket over hvor mange af de fremmødte der alligevel vibede med og rappede med på hans sange. Han formåede sandeligt også at blive utrolig personlig med alle de fremmødte fans, og rakte ud til alle hvilket er meget essentielt for at få en god koncert til at fungere. Man kunne også mærke at Black var glad for at være tilstede til Nordens største festival, hvilket helt sikkert var et stort plus.

En ting som jeg også bemærkede var at han gang på gang blev ved med at få sit liveband i rampelyset, og gav dem derfor shout outs gentagende gange. Dette var fedt at se, da han uden sit liveband ikke ville have haft det samme show. Lysshowet som jeg normalt ikke lægger særligt meget mærke til var også on point, og gav derfor også lidt ekstra. Udover det kunne han selvfølgelig ikke lade være med at bringe sit største idol J. Dilla op, og spurgte dermed også publikum hvad de syntes om den legendariske producer, som han i flere tilfælde er blevet samlignet med. En negativ ting ved koncerten var dog, at mikrofonen ikke altid var i takt, hvilket man kunne mærke i begyndelsen. Det blev dog langsomt overskygget af livebandet og den gode stemning som koncerten var præget af.

Mine personlige favoritter til koncerten var “Long Story Short”, “Give The Drummer Some”, “Try”, “Black & Brown”, “Losin’ Out”, “The Matrix”, “Deadly Medley”, “Welcome (Gotta Go)”, “Keep Going” og “Sound The Alarm”. Ja burde måske sige alle sange, men det kan have noget at gøre med at jeg er så stor fan som jeg nu er!
Overordnet set må jeg give respekt til Roskilde for at have booket Black Milk, fordi at han bringer en virkelig unik lyd på bordet og appellere også til mange forskellige målgrupper som festivalet er præget af. Hans tilgang til hip-hop er også en mærkværdig ting, da man kan mærke på ham at han virkeligt ånder hip-hop, og gerne vil give sine fans god musik til ørene. Detroit hip-hop er på vej frem, og det er netop en som Black der skal føre an. Det hjælper selvfølgelig også en del at nogle af byens helt store helte som Eminem, Royce Da 5’9″, Elzhi og Slum Village stadigvæk er aktuelle, hvilket helt klart gør det lettere for en som Black at få endnu mere anerkendelse end han har i forvejen.

Glæder mig helt sikkert til at høre mere fra den talentfulde producer/rapper, og opleve ham igen live. Husk også at høre hans seneste samarbejdsprojekt, Random Axe med Sean Price og Guilty Simpson, hvis man er blevet bidt af hans lyd. Udover det skal i selvfølgelig allesammen glæde jer til at se vores interview med Black, som vi som førnævnt lavede før koncertstart. Her kommer der som altid til at være noget eksklusivt live footage fra koncerten til alle dem der ikke har taget turen til Roskilde for at opleve Black Milk. Man kan desuden se billeder fra koncerten, og se hans shout-out til DDS ved at klikke på de to links.

Jeg giver samlet set koncerten 4,5/6 D’s

2 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: DDSteezin 1 jul, 2011

    Så er anmeldelsen fra Black Milk koncerten lavet til alle dem som ikke tog turen til Roskilde.. http://fb.me/x1Rfc1TZ

  2. Pingback: DDSteezin 1 jul, 2011

    Så er anmeldelsen fra Black Milk koncerten oppe til alle dem som ikke tog turen til Roskilde.. Hvad synes i? http://fb.me/Ey746iqC

HAVE SOMETHING TO SAY?