LivePerformance/Anmeldelse: OFWGKTA @ Roskilde Festival, 2. juli

Så blev det lørdag, og OFWGKTA var dermed klar til at give show for de mange fremmødte på Cosmopol scenen. Showet lagde uden overraskelse op til et brag af en koncert, og folk var også utroligt hyped iført forskellige skøre kostumer heriblandt ulvekostumer, som senere hen skulle vise sig at komme i fokus under showet. Selve showet startede ud med at Syd The Kid tiltrådte scenen og begyndte at spille forskellige numre bag dj-pulten, for at få folk i en endnu bedre stemning. Læs mere efter jumpet..

Efter et par spins var det så tid, og de kom langsomt ind på scenen en efter en. Tyler som jo havde brækket foden, kom kørende ind på scenen i en rullestol, hvilket var meget sjovt at se. Mange havde jo forventet at Odd Future ville aflyse deres show på Roskilde iogmed at hovedfiguren Tyler The Creator havde brækket foden. Det var dog ikke aktuelt, hvilket helt klart er et stort plus, da en hvilken som helst anden gruppen helt sikkert ville aflyse, hvis deres frontfigur var kommet til skade. Det meget energiske kollektiv begyndte så at levere sange efter sange, og fik sandeligt også publikum helt op at køre. En ting som gik mig på var bare at Frank Ocean ikke havde taget turen til Danmark med resten af crewet, da han uden tvivl er den mest talentfulde af dem alle. Ligesom Black Milk, kunne man dog hurtigt fornemme at lyden ikke var helt optimal. Det lod dog ikke påvirke gevaldigt meget, da puplikum stadigvæk kastede deres hænder op og vibede med på alle sange. En ting jeg hurtigt bemærkede var at den bedste rapper rent faktisk var Mike G, da han helt sikkert lød bedst af dem allesammen.

Odd Future udtrykkede også deres glæde for at optræde foran hundredevis af unge mennesker som bare var desperate efter at opleve dem live og uncut, ved at række ud til folk. Her var der et særligt par i 2 ulvekostumer der blev spottet, og de blev på fascinerende vis også bedt om at træde op på scenen af selveste Tyler. Da de to gutter i ulvedragter trådte ind på scenen, fik de søreme også en kæmpe applaus af publikum som højtlyttende ikke kunne lade være med at råbe og juble over at de to der hoppede vilde rundt iblandt Odd Future. Odd Future skjulte heller ikke deres glæde, og hoppede ved 2 tilfælde også op på de 2 fyre i ulvekostumer. Dette var nok et af koncertens helt store højdepunkter.

Gruppen blev så ved og ved med at give de mange fans sange efter sange, men så så koncerten endelig sin ende, og hvad er bedre end stage diving fra Tyler med en brækket fod. Til trods for at kollektivet var blevet advaret om ingen stage diving, så sked de bogstaveligt talt på Roskildes regler, tog konsekvensen og gav publikum deres trademark. Dette var selvfølgelig fedt at se, dog lidt ærgeligt at afslutte koncerten uden en mindeværdig afsked. Det eneste det blev til var en hurtig erklæring om at de desværre ikke må optræde længere på grund af den udførte stage dive fra 3 af gruppens medlemmer. Efterfølgende kastede de så adskillige “Earl” t-shirts ud til publikum, hvilket var det mindste de kunne gøre for ikke at skuffe de fremmødte alt for meget.

Alt i alt synes jeg at Odd Future gjorde et godt stykke arbejde til Roskilde Festival ’11, hvilket jeg også havde forventet. Det er dog ærgeligt at se, at Frank Ocean ikke var iblandt dem, da showet helt sikkert ville blive fuldendt hvis den karismatiske sanger var med dem. En anden negativ ting er selvfølgelig lyden, men ved ikke hvor vigtigt det lige er for en gruppe som Odd Future, der bare har i hensigt om at være så skøre og så absurde som muligt. Jeg elskede den måde at de rakte ud til publikum på, dog var det lidt irriterende at de til tider skulle lægge sig på højtalerne, chit-chat og tage billeder midt i det hele. En sidste ting er selvfølgelig koncertens afslutning, da publikum efter den massive opbakning fortjente bedre. Jeg fandt også ud af, at gruppen faktisk ikke består er gode rappere, men en gruppe fyre som bare vil lave rav i den og køre på deres image. Det er dog små negative ting, så det kommer ikke til at have en forfærdelig stor betydning for koncertens endelige karakter.

 

Jeg giver derfor samlet OFWGKTA 4/6 D’s

3 Readers Commented

Join discussion
  1. Pingback: DDSteezin 5 jul, 2011

    Så er vores anmeldelse af OFWGKTA koncerten oppe.. Hvordan synes i koncerten var? http://fb.me/15U61ppLK

  2. Emil / BANDIT on 06/07/2011

    Glimrende anmeldelse! Har helt samme opfatning af koncerten.
    Blev selv meget positivt overrasket over Mike G, som var overraskende dygtig i forhold til de andre.  

  3. I really enjoy looking through on this internet site , it holds fantastic posts . “Heavier-than-air flying machines are impossible.” by Lord Kelvin.

HAVE SOMETHING TO SAY?