Musik,  TV

Stor ændring i X Factor-formatet i Danmark

Som det første land i verden har den danske udgave af X Factor fået lov til at ændre en del af formatet.

I den nye sæson har hver dommer nemlig en deltager fra hver kategori med i liveshows.

Tidligere havde de tre deltagere fra samme kategori, som gælder unge solister under 23 år, voksne solister samt grupper.

“Jeg tror, det bliver skidegodt, og jeg tror, at seerne med det samme vil tænke: “Hold kæft, det er rimeligt”. Det er en let, simpel idé, der gør, at nu er det fair game,” siger ‘X Factor’-legenden Thomas Blachman, der i år er dommer for 14. gang, ifølge TV 2.

Ændringen af formatet får ingen betydning for afholdelsen af auditions, og de i første to programmer kender dommerne heller ikke til formatændringen. Det bliver først præsenteret, når auditions er overstået.

I denne sæson bliver der dog ingen 5 Chair Challenge. I stedet vil der blive afholdt en 6 Chair Challenge, hvor hver dommer vil skulle besætte seks stole med deltagere i stedet for fem stole.

De kan dog ikke vælge frit. De skal i stedet udvælge følgende: to unge solister under 23, to grupper samt to voksne solister, som de hver især vil tage med på deres respektive bootcamp.

Efter bootcamp vælger de så en repræsentant fra hver kategori, som de i sidste ende tager med til liveshows.

Vi har i et stykke tid ønsket os at ændre på den måde, dommerne får fordelt artister og grupper på, men den slags er ikke bare ligetil med et internationalt format som ‘X Factor’. Nu har vi som det første land i verden fået godkendelse til at ændre den del af formatet,” siger TV 2’s underholdningsredaktør, Dorte Borregaard, til TV 2’s hjemmeside.

DJ Martin Jensen glæder sig over det nye format.

“Det er sjovt og udfordrende, og så er det superinspirerende for os at have noget mere at bygge på, end da vi havde én kategori hver.”

Det samme er heldigvis tilfældet hos den nye dommer i panelet, sangerinden Kwamie Liv. Hun ved ikke præcist, hvad hun går ind til, så hun er blot åben over for de udfordringer og oplevelser, der venter.

“Jeg prøver at have så få forventninger som muligt og være åben undervejs.”

Den nye X Factor-sæson har premiere den 1. januar 2022. Indtil da kan du prøve én af de mange musikquizzer på GoQuiz.dk.

Foto: Shutterstock