Internettet

YouTube vil fjerne dislikes

YouTube vil snart have fjernet dislikes på videoerne på hele platformen, så det ikke længere er synligt, hvor mange, der ikke har kunnet lide en video på platformen.

Det vil dog stadig være muligt for brugerne at dislike en video, men selve tallet vil altså bare ikke være offentligt tilgængeligt.

Tidligere på året blev funktionen testet, og resultatet var at det især gavner de mindre kanaler, da den reducerer misbrug af dislike-funktionen.

Udfordringerne med dislike-funktionen

Det ses ofte i forbindelse med deciderede angreb på forskellige videoer, hvor en gruppe personer, eksempelvis på Reddit, aftaler, at nedstemme en video for at have et falsk, men højt antal af negative stemmer.

Netop det fænomen er i gang på YouTubes video om funktionen, ironisk nok. I skrivende stund har videoen fået over 60.000 dislikes. Du kan se videoen her.

Ændringen trådte i kraft den 11. november 2021, men den bliver rullet langsomt ud, hvilket betyder, at den ikke nødvendigvis aktiveres øjeblikkeligt på hele platformen.

Dermed følger YouTube i hælene på Instagram, som også har valgt noget lignende. De har nemlig valgt at skjule antallet af likes på opslag, således, at dem med få likes ikke bliver lige så påvirkede af det.

Kort om YouTube:

Videoplatformen YouTube blev grundlagt den 14. februar 2005 af de tre stiftere Steve Chen (født i 1978), Chad Hurley (født i 1977) og Jawed Karim (født i 1979).

I november måned 2005 fik de startkapital af Sequoia Capital, og således kunne hjemmesiden lanceres måneden efter.

Den første video på platformen blev uploadet i april måned 2005. Det er en kort video på 18 sekunder, hvor en bruger viser nogle elefanter i en zoologisk have.

Google valgte i oktober måned 2006 at opkøbe platformen for 1,65 milliarder dollars i Google-aktier. Overtagelsen trådte i kraft samme måned.